100 Srednjoškolaca u Trebinju za sport i kulturu!

U prostorijama Đačkog doma u Trebinju, predsjednici savjeta učenika 17 srednjih škola, bili su učesnici regionalnog sastanka trebinjske regije Mreže savjeta učenika Republike Srpske. Na ovom treningu srednjoškolci su imali priliku da kroz interaktivne radionice, kreativno izražavanje, timske vježbe, prije svega jačaju svoje kapacitete, osobine i vještine. Razgovarano je o trenutnoj srednjoškolskoj problematici, definisane nove smjernice djelovanja te izabrano novo rukovodstvo regije koje čine Olga Štaka (predsjednik), Nikolina Kalinić (potpredsjednik), Marija Krnjević(potpredsjednik) i Anja Grubačić (PR).

Takođe, trebinjska regija mRESURS je 22.4.2017. sa početkom u 10h u Sportskoj dvorani Miloš Mrdić, u Trebinju, održala regionalnu aktivnost pod nazivom „Naš dan sporta i kulture“. Ova aktivnost okupila je preko 100 srednjoškolaca iz 17 srednjih škola sa prostora ove regija koja u okviru mRESURS-a obuhvata Sokolac, Pale, Rudo, Čajniče, Istočno Sarajevo, Višegrad, Rogaticu, Nevesinje, Foču, Gacko, Bileću, Ljubinje i Trebinje.

Program razvoja mreža savjeta/vijeća učenika u BiH, koji realizuje ACED u partnerstvu sa OKC-om, finansijski je podržan od EU Komisije i NED (National endownment for democracy).

Share