Trening za predstavnike mreVUK-a kantona Sarajevo

U cilju jačanja liderskih kapaciteta predstavnika mreVUK-a kantona Sarajevo, u Sarajevu je, od 13. do 15. novembra 2014. godine, održan trodnevni trening. Treningu je prisustvovalo 36 predsjednika vijeća učenika srednjih škola kantona Sarajevo.

Između ostalih, učesnici su raspravljali o temama kao što su: problemi sa kojima se srednjoškolci susreću, nacionalizmu, neinformisanosti učenika o mogućnosti volontiranja, seksualnoj orijentaciji, nezainteresovanosti školske uprave za rad Vijeća učenika, o potrebi postojanja web sajta na kojima bi se srednjoškolci mogli upoznati sa temama koje su im bliske. U okviru treniniga, prezentovani su postignuti rezultati Savjeta učenika kantona Sarajevo tokom protekle godine, izabrano je novo rukovodstvo mreže te izrađen je plan aktivnosti za predstojeću 2015. godinu.

Program razvoja mreža savjeta/vijeća učenika u BiH, koji realizuje ACED u partnersvu sa OKC-om, finansijski je podržan od strane Evropske unije, NED-a (National endowment for democracy) i BTD-a (Balkan trust for democracy)

[button id=”” style=”filled” class=”” align=”” link=”http://aced.ba/site/projekti-2/36-201-promovisanje-ucesca-ucenika-u-demokratskim-reformama/” linkTarget=”_self”bgColor=”accent1” hover_color=”accent2” font=”15” icon=”” icon_placement=”left” icon_color=””]Opširnije o projektu [/button]

Share