mreVUKUSK krenuo sa radom i izabrao novo rukovodstvo

U Bihaću su se u periodu od 23. do 25. oktobra okupili predsjednici vijeća učenika srednjih škola iz Unsko-sanskog kantona, na novom treningu Mreže Vijeća učenika Unsko-sanskog kantona.

Treningu su prisustvovali predsjednici vijeća učenika srednjih škola iz Cazina, Velike Kladuše, Bužima, Bosanskog Petrovca, Bosanske Krupe, Sanskog Mosta i Bihaća.

Nakon upoznavanja, članice Mreže Sara Dejanović i Alma Nuhanović, infomirale su nove članove sa prošlogodišnjim radom i aktivnostima Mreže. Potom je uslijedio niz zanimljivih radionica u kojima su predsjednici vijeća učenika zajedničkim snagama razvijali i jačali svoje liderske vještine. U okviru treninga je analiziran rad vijeća učenika u proteklom periodu. Srednjoškolci su raspravljali i o aktuelnim temama, s naglaskom na odvijanje online nastave u srednjim školama te problemima s kojima se srednjoškolci u Unsko-sanskom kantonu suočavaju. Članovi Mreže planirali su i nove akcije i aktivnosti za naredni period. Cilj je privući i aktivirati što više srednjoškolaca.

Na kraju treninga je izabrano i novo rukovodstvo Mreće vijeća učenika USK koje čine: predsjednica Sevda Muratović, potpredsjednica Hana Hamzić, te PR Alma Nuhanović.

Share