Preduzetnička akademija počinje 16. marta

U okviru projekta „Promocija socijalnog preduzetništva i društveno odgovornog poslovanja”, kojeg implementiraju Udruženje građana „Svjetionik“ iz Prijedora i ACED-a, u partnerstvu sa obrazovnim institucijama i ostalim partnerima, održaće se Preduzetnička akademija.
Projekat je finansiran od strane Evropske unije iz programa EIDHR.
Preduzetnička akademija počinje sljedeće sedmice, 16.03.2015. godine, a prvi modul biće održan u Velikoj Kladuši. Ciklus se nastavlja u Prijedoru 18. i 19. marta, a 20. i 21. modul će se održati u Banja luci. Odabir kandidata je izvršen, te će u svakom gradu akademiju pohadjati oko 20-ak polaznika.

Preduzetnička akademija namjenjena je učenicima i studentima završnih godina, sa preduzetničkim ambicijama i sklonostima kvalitetnim poslovnim idejama, kao i preduzetnicima početnicima. Akademija će biti održana u Banja Luci (Banja Luka College), u Prijedoru (Viša škola za ekonomiju i informatiku) i u Velikoj Kladuši (Gimnazija) u toku marta i aprila 2015.

Preduzetnička akademija će biti organizovana kroz 7 praktično orijentisanih modula. Svaki modul će se realizovati u dva dana u toku jedne sedmice (2 puta po 4 časa), u poslijepodnevim terminima. Teme modula uključuju:
1. Od ideje do registracije biznisa
2. Komunikacija
3. Kako ovladati i dominirati tržištem
4. Strategijski menadžment
5. Upravljanje sistemom kvaliteta
6. Finansije za neekonomiste
7. Pisanje poslovnih planova
Predavači će biti iskusni praktičari sa dugogodišnjim iskustvom u preduzetništvu i pružanju konsultantskih usluga preduzećima.
Polaznicima će biti dodijeljenji sertifikati o pohađanju akademije, a najuspješniji mogu da očekuju i podršku pri realizaciji svojih preduzetničkih ideja.

Share