X konferencija mRESURSA

U periodu od 1. do 4. novembra, održana je X Konferencija mRESURS-a (Mreža savjeta učenika Republike Srpske) na Bardači kod Srpca. Konferenciji su prisustvovali predstavnici savjeta učenika srednjih škola iz čitave Republike Srpske. Tokom četiri dana boravka na Bardači, srednjoškolci su diskutovali o aktivnostima koje bi im pomogle da i oni budu infiltrirani u proces donošenja odluka, podsticanjem njihovog učešća na Nastavničkim vijećima svih srednjih škola, na kojim bi zastupali interese i potrebe srednjoškolaca.
U sklopu konferencije izabrano je novo rukovodstvo mRESURS-a, pa  je tako za novu predsjednicu izabrana Kristina Kovač, koja već dvije godine marljivo radi na poboljšanju statusa srednjoškolaca u trebinjskoj regiji. Za zamjenika predsjednika mreže izabrana je Marjana Gojković, prošlogodišnja predsjednica.

U petak, 4. novembra, srednjoškolci su imali priliku da posjete Narodnu skupštinu Republike Srpske, s čijim radom ih je upoznao i sam predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović, gdje su takođe prezentovali plan rada mRESURSA-a za tekuću školsku godinu.

Program razvoja mreža savjeta/vijeća učenika u BiH, koji realizuje ACED u partnerstvu sa OKC-om, finansijski je podržan od strane EU Komisije i NED (National endownment for democracy).

Share