Održana regionalna konferencija u BiH

Dvodnevna regionalna konferencija pod nazivom “Predstavljanje Izvještaja o usklađenosti zakonodavnog i institucionalnog okvira u BiH, Srbiji i Crnoj Gori sa UN Konvencijom o pravima lica sa invaliditetom i preporuke za harmonizaciju”, održana je 02. i 03. oktobra 2014. god. u hotelu „Kardial“ u Tesliću.

Konferenciju, kojoj je prisustvovalo preko 50 učesnika – predstavnika organizacija OSI, organizovala je Agencija za saradnju, edukaciju i razvoj-ACED u okviru projekta “Uspostavljanje Balkanske nezavisne mreže organizacija lica sa invaliditetom”, koji finansira Evropska Unija.

Prvi dan konferencije bio je posvećen „Izvještaju o usklađenosti zakonodavnog i institucionalnog okvira u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori sa UN Konvencijom o pravima osoba sa invaliditetom sa preporukama za harmonizaciju“, kao i predstavljanju projekta „Pravo osoba s invaliditetom na roditeljstvo“ koji provodi Savez udruženja paraplegičara Crne Gore.

Drugi dan konferencije bio je posvećen promovisanju Balkanske nezavisne mreže u oblasti invalidnosti – jedine regionalne mreže organizacija civilnog društva koja radi na unapređenju položaja osoba sa invaliditetom u zemljama zapadnog Balkana.

[button id=”” style=”filled” class=”” align=”” link=”http://aced.ba/site/projekti-2/29-205-uspostavljanje-balkanske-nezavisne-mreze-organizacija-lica-sa-invaliditetom/” linkTarget=”_self”bgColor=”accent1” hover_color=”accent2” font=”15” icon=”” icon_placement=”left” icon_color=””]Opširnije o projektu [/button]

Share