Održan Četvrti sajam “Žene na selu Republike Srpske”

U okviru kampanje „RAVNOPRAVNO za žene na selu 2014”, pod organizacijom Mreže Progres i udruženja žena “Hercegovka”, 14. i 15. oktobra, u sportskoj dvorani “Nevesinjka” u Nevesinju, održan je Četvrti sajam “Žene na selu Republike Srpske” na kojem su se predstavili veliki broj udruženja žena sa sela iz Republike Srpske, sa ciljem promocije vidljivosti ženskog doprinosa u porodici i zajednici, odnosno u ukupnom ruralnom razvoju.

Kao i svake godine, Agencija za saradnju, edukaciju i razvoj – ACED, prepoznala je značaj ove manifestacije, te podržala i kroz svoje Odjeljenje za poljoprivredu i ruralni razvoj – CARD uzela i aktivno učešće na ovogodišnjem sajmu.

U sklopu redovnih aktivnosti projekta “Civilno društvo i ruralni razvoj – CiSARD, finansiranog od organizacije “We effect” iz Švedske, CARD je na ovoj manifestaciji održao radionicu na kojoj su promovisani “GARD principi” snažnijeg uključivanja žena u aktivnosti lokalnih zajednica u ruralnim područjima.

U okviru štandovske prezentacije, šira javnost imala je priliku da se upozna sa dostignućima prethodnih ali u budućih aktivnosti CARD-a, među kojima se svakako ističe osnivanje i izgradnja Centra za ekonomski i ruralni razvoj – CERD.

Takođe, posjetioci su imali priliku da dobiju na poklon plodove bosiljka i nevena, koji su ove godine, u sklopu ACED-ovih projekata podrške sektoru ljekovitog, aromatičnog i začinskog bilja, proizvedeni na parcelama žena iz ruralnih područja Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

Share