Trening za predstavnike mreVUK-a tuzlanskog kantona, posavske županije i Brčko Distrikta

U cilju jačanja liderskih kapaciteta tri kantonalne mreže Vijeća učenika, u Srebreniku je od 3. do 5. decembra 2014. godine održan trodnevni trening. Treningu je prisustvovalo ukupno 33 predsjednika Vijeća učenika srednjih škola tuzlanskog kantona, posavske županije i Brčko Distrikta koji su tokom treninga dobili priliku da stiču nova znanja i usvajaju vještine iz oblasti timskog rada, umrežavanja, liderstva, komunikacije, zastupanja i zagovaranja. Tokom treninga održane su izborne skupštine za sve tri mreže na kojima je izabrano novo rukovodstvo mreVUK-a te izrađen plan aktivnosti za predstojeću 2015. godinu.

Program razvoja mreža savjeta/vijeća učenika u BiH, koji realizuje ACED u partnersvu sa OKC-om, finansijski je podržan od strane Evropske unije, NED-a (National endowment for democracy) i BTD-a (Balkan trust for democracy)

[button id=”” style=”filled” class=”” align=”” link=”http://aced.ba/site/projekti-2/36-201-promovisanje-ucesca-ucenika-u-demokratskim-reformama/” linkTarget=”_self”bgColor=”accent1” hover_color=”accent2” font=”15” icon=”” icon_placement=”left” icon_color=””]Opširnije o projektu [/button]

Share