Uručene donacije za pomoć i oporavak organizacija stradalih u majskim poplavama

U okviru projekta “Savez za zajednički ruralni razvoj – ACoRD” koji provodi Agencija za saradnju, edukaciju i razvoj-ACED zajedno sa još 4 partnerske organizacije (Asocijacija za ekonomski razvoj REDAH iz Mostara, Udruženje građana “Nešto više” iz Sarajeva i LAG – Una Sana iz Sanskog Mosta, i ELARD iz Brisela), a koji je finansiran od strane Evropske unije, obezbijeđena su sredstva za pomoć organizacijama koje su u majskim poplavama imale materijalne štete i ostale bez adekvatnog prostora i osnovnih uslova za rad.

Po odobrenju donatora dio sredstava sa projektnih aktivnosti preusmjeren je na pomoć organizacijama čije su aktivnosti usmjerene na ruralni razvoj.

Pomoć se daje u vidu donacije:

– kancelarijskog namještaja,

kancelarijske opreme i

– kancelarijskog materijala.

Oprema u ukupnoj vrijednosti od 10.000,00 EUR isporučena je 01. decembra na adrese sedam organizacija, i to: Poljoprivredne zadruge “BALATUNKA” iz Bijeljine, Hrvatskog kulturnog društva “Napredak”- podružnica Zavidovići, Lokalna akciona grupa regije Doboj – LAG Doboj, Organizacija za razvoj turizma “Rotor” iz Doboja, Opšte poljoprivredne zadruge “Agraria” iz Doboja, Udruženja paraplegičara, oboljelih od dječije paralize i drugih tjelesnih invalida regije Doboj, kao i Poljoprivredne zadruge “Podgrmeč” iz Novog Grada.

[button id=”” style=”filled” class=”” align=”” link=”http://aced.ba/site/projekti-2/38-206-savez-za-zajednicki-ruralni-razvoj-u-bih-acord-projekat/” linkTarget=”_self”bgColor=”accent1” hover_color=”accent2” font=”15” icon=”” icon_placement=”left” icon_color=””]Opširnije o projektu [/button]

Share