Podrška OSCE-a projektu

Projekat implementira Udruženje građana Vive Žene Tuzla u partnerstvu sa tri nevladine organizacije: U.G. „MEDICA“ Zenica, Fondacija „Udružene žene“ Banja Luka i Agencija za saradnju, edukaciju i razvoj „ACED“ Banja Luka uz finansijsku podršku Evropske unije.
Sastankom u OSCE predsjedavao je gospodin Max Matthews, pravni savjetnik za pitanja ratnih zločina i tranzicijsku pravdu, a kao projektni tim nastupili su Jasna Zečević (predsjednica U.G. Vive Žena) Suzdina Bijedić (koordinatorica na projektu), Aleksandra Petrić (koordinatorica na projektu), Duško Vučić (direktor ACED), Dejan Jovanović (koordinator na projektu) i Irma Šiljak (asistentica na projektu).
Nakon prezentacije budućih aktivnosti projekta gospodin Matthews je želio da sazna i nešto više o pitanjima koja su ticala održivosti instiutucionalnih mreža i njihovog funkcionisanja, zatim sistema monitoringa i supervizije kroz projekat. Na sva pitanja i dileme odgovarali u članovi projektnog tima, koji imaju oko 20 godina iskustva u oblasti psihosocijalne rehabilitacije žrtava/svjedoka, kao i u programima osnaživanja kapaciteta organizacija, provođenja obuka i uspostavljanja mreža organizacija u BiH.

Na osnovu prikupljenih informacija gospodin Max Mathews je istakao da će OSCE dati svoj doprinos realizaciji projekta.

[button id=”” style=”filled” class=”” align=”” link=”http://aced.ba/site/projekti-2/61-132-osiguranje-pristupa-pravdi-za-svjedokezrtve-kroz-jacanje-postojecih-i-uspostavljanje-novih-mreza-podrske-svjedocima-u-bosni-i-hercegovine/” linkTarget=”_self”bgColor=”accent1” hover_color=”accent2” font=”15” icon=”” icon_placement=”left” icon_color=””]Opširnije o projektu [/button]

Share