Poziv za medije – Press konferencija u sklopu projekta ,,Izučavanjem istorije do pomirenja”

Pozivamo sve medije na press konferenciju koja će biti održana u Banjoj Luci 12. juna(petak) u 11:00h u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske.

Press konferencija se organizuje u okiru projekta ,,Izučavanjem istorije do pomirenja”, koji finansira Evropska unija u okviru programa ,,Sarajevo 1914” kojim se obilježava stota godišnjica početka Prvog svjetskog rata, s ciljem da se širom svijeta pošalje poruka mira, pomirenja i solidarnosti. Projekat od maja 2014. godine provodi Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske u partnerstvu a Agencijom za saradnju,edukaciju i razvoj – ACED.

Projekat traje 18 mjeseci i kroz niz aktivnosti će se obnoviti sjećanje na istorijske događaje u Bosni i Hercegovini koji su prethodili Prvom svjetskom ratu te predstaviti geo-politička slika Evrope tog vremena.

Na press konferenciji će biti predstavljeni dosadašnji rezultati projekta, koji uključuju tri objavljene publikacije i dokumentarni film. Takođe, najavićemo i održavanje multimedijalnih izložbi i javnih debata, kao i promocije objavljenih publikacija u 13 gradova u Bosni i Hercegovini.

Rezultate projekta će predstaviti gospođa Ljilja Petrović Zečić, menadžer projekta, sa saradnicima koji su učestvovali u izradi publikacija i filma.

Share