Započeti infrastrukturni radovi na izgradnji objekta centra za ekonomski i ruralni razvoj

U srijedu, 17.06 je potpisan Sporazum o saradnji između Agencije za saradnju, edukaciju i razvoj (ACED), Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj (CARD) i Opštine Laktaši. Sporazum su potpisali zamjenik načelnika Opštine Laktaši Milan Baštinac, direktor ACED-a Duško Vučić i predsjednik CARD-a Miodrag Matavulj.

Ovim Sporazumom su zvanično stvoreni uslovi za početak infrastrukturnih radova na izgradnji objekta za CENTAR ZA EKONOMSKI I RURALNI RAZVOJ (CERD) u selu Krnete.

“CERD je inicijativa koja omogućava regionalni ekonomski razvoj i razvoj ruralne ekonomije. CERD će angažovati stručnjake koji će vlastitim primjerima – odlaskom iz grada na selo zbog posla, kao i svojim iskustvom i znanjem, pokazati kojim potencijalom raspolažu ruralne zajednice. Stoga će CERD biti jedinstven centar ove vrste u BiH i u regionu” – izjavio je predsjednik Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj Miodrag Matavulj.

Centar za ekonomski i ruralni razvoj CERD, kao odjeljenje CARD-a, će služiti regiji (opštine Laktaši, Gradiška, Kozarska Dubica i Srbac), ali i šire, kao one-stop-shop za razvoj poslovanja, uvođenje inovacija, te privlačenje investicija za lokalne preduzetničke inicijative. U okviru CERD-a razviće se i ponuditi cijeli niz poslovnih usluga za mala i srednja preduzeća sa potencijalom ili već usmjerenim aktivnostima na rast i razvoj. Posebna pažnja će biti posvećena malim i srednjim preduzećima iz oblasti poljoprivrede, prehrane te drugih ključnih ruralnih ekonomskih djelatnosti.

Neke od usluga koje će CERD ponuditi malim i srednjim preduzećima su: promocija inovacija i novih tehnologija, razvoj proizvoda, podrška uvođenju standarda kvaliteta, podrška u poslovnom

 

Share