Izbor poslodavca godine za lica sa invaliditetom u Republici Srpskoj 2015.

Agencija za saradnju, edukaciju i razvoj ACED i Koordinacioni odbor invalidskih organizacija KOOIRS, u saradnji sa Savezom oboljelih od distrofije i srodnih bolesti i Balkanskom nezavisnom mrežom u oblasti invalidnosti BIDF, organizovali su kampanju

,,Izbor poslodavca godine za lica sa invaliditetom u Republici Srpskoj 2015”

Ova godišnja nagrada dodjeljuje se po peti put u Republici Srpskoj. Kampanju su ove godine podržali Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite u Vladi Republikw Srpske, Program Evropske unije za Bosnu i Hercegovinu EIDHR i Agencija za saradnju, edukaciju i razvoj ACED. Danas, 30.12. 2015. godine sa početkom u 11:30h, u restoranu Integra (Trg Republike Srpske br.8) održana je dodjela nagrada povodom izbora poslodavca godine za lica sa invaliditetom u Republici Srpskoj. Ove godine u tri kategorije nagrađeni su poslodavci:

1) u kategoriji malih preduzeća poslodavac godine je Drvorez D.O.O. iz Ljubačeva

2) u kategoriji srednjih preduzeća poslodava godine je Elektron D.O.O. iz Dervente

3) u kategoriji velikih preduzeća poslodavac godine je Patriot D.O.O. iz Bijeljine

Specijalna priznanja za doprinos unapređenju društvenog položaja lica sa invaliditetom dobili su: Udruženje građana za pomoć licima sa posebnim potrebama Sokolac i Advokatska kancelarija Svetozar Ivetić. Zahvalnice povodom izuzetne podrške kampanji, uručene su Ministru rada i boračko-invalidske zaštite gdinu Milenku Savanoviću, i direktoru Agencije za saradnju, edukaciju i razvoj ACED gdinu Dušku Vučiću.

Značajno je istaći da kao nagrade svim nagrađenima dodijeljena su umjetnička djela akademskih slikara – lica sa invaliditetom. Cilj ove kampanje je podizanje svijesti poslodavaca i cjelokupne javnosti o mogućnostima i sposobnostima lica sa invaliditetom da ravnopravno učestvuju na tržištu rada. Ovom kampanjom takođe želimo doprinijeti uspostavi kriterijuma i smjernica, te podstaći ostale poslodavce da se dodatno upoznaju i angažuju oko omogućavanja ravnopravnosti lica sa invaliditetom pri zapošljavanju.

Share