Trening za trenere MRESVUBIH-a održan u Trebinju

U periodu od 31.07. do 06.08. u prostorijama Eko centra „Ušće“ u Trebinju održan je trening za trenere. Na treningu su prisustvovali treneri koji su iste edukacije prošli ranijih godina i mladi koje su školske 2015/16. godine završili srednjoškolsko obrazovanje i svoje neformalno obrazovanje odlučile nastaviti kroz Mrežu savjeta/vijeća učenika Bosne i Hercegovine.

Kroz sedam dana kampa, polaznici istog su usvajali mnoga znanja koja će im pomoći u budućem izvođenju radionica. Kroz kreiranje radionica vidjela se motivacija, inovativnost, tačnost, preciznost svih polaznika kampa i to su činjenice koje pokazuju koliko su usvojili znanja prethodna tri radna dana. Petog radnog dana su završene radionice koje nisu se stigle dan prije uraditi te je upriličena posjeta gradu Trebinju i odlazak u prostorije Crvenog krsta gdje se razgovaralo o budućnosti Mreže, njenim daljim koracima, predstavljani su timovi i njihovi zadaci.

Program razvoja mreža savjeta/vijeća učenika u BiH, koji realizuje ACED u partnerstvu sa OKC-om, finansijski je podržan od EU Komisije i NED (National endownment for democracy).

Share