Mreža vjeća učenika Unsko-sanskog kantona održala trodnevni trening u Bihaću

Mreža vijeća učenika USK-a (mreVUK USK)  je u hotelu „Park“ u Bihaću održala trodnevni trening za predsjednike vijeća učenika čiji je cilj bio povezivanje,razmjena ideja, diskusija o problemima koji su zajednički srednjoškolcima kantona, te razmjena iskustava dobre prakse u radu vijeća učenika  sa prostora USK-a.

Također u sklopu ovog trodnevnog treninga lideri svih srednjih škola USK-a su birali svoje rukovodstvo, planirali svoje godišnje aktivnosti i diskutovali o tome kako da pokrenu i motivišu učenike svojih škola da budu što aktivniji i da pokreću pozitivne promjene u svom društvu.

Predsjednici vijeća učenika, koji predstavljaju sve srednjoškolce USK-a, su složni u tome da mijenjanjem svijesti srednjoškolaca i njihovim motivisanjem da budu promjena koju žele da vide u društvu, čine dobro našoj zajednici i stvaraju uslove za poboljšanje svoje budućnosti, ali i generacija koje dolaze.

Program razvoja mreža savjeta/vijeća učenika u BiH, koji realizuje ACED u partnerstvu sa OKC-om, finansijski je podržan od EU Komisije i NED (National endownment for democracy).

Share