Trening predsjednika savjeta učenika dobojske regije

U srijedu, 08. marta 2017. godine u JU Medicinskoj školi Doboj održan je trening za predsjednike savjeta učenika dobojske regije.

Učesnici treninga su razgovarali o aktivnostima koje su realizovali u prethodnom polugodištu i o aktivnostima koje ih tek čekaju. „Pokaži se“ je aktivnost koja će sigurno privući dosta pažnje obzirom da je usmjerena prema javnosti i gradskim vlastima u cilju riješavanja problema srednjoškolske populacije. Diskutovalo se i o načinima poboljšanja saradnje između škola i lokalnih vlasti, kao i o novoj kampanji mreže koja nastoji pokazati pozitivne strane srednjoškolskog obrazovanja.
Potpredsjednica dobojske regije Majda Hidić istaknula je kako je njoj, kao i svaki put, bilo zadovoljstvo učestvovati na treningu, razgovarati o kreativnim i produktivnim idejama za koje je sigurna da će donijeti promjenu i unaprijediti položaj srednjoškolaca u njihovoj školi i lokalnoj zajednici.

Program razvoja mreža savjeta/vijeća učenika u BiH, koji realizuje ACED u partnerstvu sa OKC-om, finansijski je podržan od EU Komisije i NED (National endownment for democracy).

Share