Promotivni okrugli stolovi mreža za podršku svjedocima/žrtvama u regijama Trebinje i Doboj

U organizacij Agencije za saradnju, edukaciju i razvoj ACED, održani su okrugli stolovi mreža za podršku svjedocima/žrtvama na područjima nadležnosti Okružnih sudova Doboj i Trebinje.
Okrugli sto mreže za podršku svjedocima u Doboju je održan 20. novembra, a okrugli sto mreže za podršku svjedocima u Trebinju 22. novembra 2017. godine.

Cilj ovih okruglih stolova je promocija mreža u navedenim regijama, sa posebnim naglaskom na povezivanje nevladinih organizacija iz lokalnih zajednica sa mrežama u cilju pravovremenog
informisanja i pružanja podrške svjedocima/žrtvama u svim lokalnim zajednicama. Tom prilikom predstavljen je i promotivni materijal za mreže, u kojem se nalaze sve potrebne kontakt informacije članica mreže.

Okrugli stolovi realizovani su u okviru projekta „Osiguranje pristupa pravdi za svjedoke – žrtve kroz jačanje postojećih i uspostavljanje novih mreža podrške svjedocima u BiH” koji uz finansijsku podršku Evropske unije provode Udruženje građana „Vive Žene“ iz Tuzle u partnerstvu sa Udruženjem građana „Medica“ iz Zenice“,  Fondacijom „Udružene žene“ iz Banjaluke i ACED-om.

Share