Edukacija za učesnike WBREN projekta u okviru TEMPUS programa

Završena je dvodnevna radionica za učesnike WBREN koji se implementira u okviru TEMPUS programa.

WBREN projekat (Mreža za unapređenje ruralnog razvoja u regionu Zapadnog Balkana) kroz treninge, razvoj i sprovođenje programa iz oblasti ruralnog razvoja odgovara na nedostatak i potrebu sprovođenja reformi nastavnog i edukativnog programa ruralnog razvoja i to u oblasti formalne i neformalne edukacije o ruralnom razvoju. ACED-ova uloga je da adekvatno prenese stečeno znanje i iskustvo na ostale aktere u ruralnom razvoju Bosne i Hercegovine.

U projektu sudjeluju 4 univerziteta iz Engleske, Holandije, Finske i Češke, kao i 4 fakulteta i 8 nevladinih organizacija (NVO) iz četiri države zapadnog Balkana i to Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Albanije. Iz Bosne i Hercegovine učestvuju Poljoprivredni fakulteti iz Banje Luke i Sarajeva i nevladine organizacije ACED i REDAH (Regionalna razvojna agencija za Hercegovinu).

Na radionici su učestvovali predstavnici ACED-a i REDAH-a koji su ovom prilikom imali mogućnost da prošire znanja iz oblasti ruralnog razvoja kao i da usavrše svoje vještine u sprovođenju neformalne edukacije u ovoj oblasti.

Share