Konferencija mreSVUBIH-a u Sarajevu

U periodu od 12. do 14. maja 2013. godine u Sarajevu, organizovana je trodnevna konferencija mreSVUBIH-a. Konferenciji su pored 45 predstavnika Mreže Savjeta/Vijeća učenika u BiH, prisustvovali i predstavnici kantonalnih i entitetskih ministarstava za obrazovanje.

Rezultati rada kantonalnih i entitetskih mreža, te ciljevi i postignuti rezultati mreSVUBIH kampanje “Želimo znati” prezentovani su drugog dana konferencije u zgradi zajedničkih institucija BiH u Sarajevu, kojoj su prisustvovali Ministar obrazovanja i nauke FBiH Damir Mašić, Ministar obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo Damir Marjanović, Ministar obrazovanja Zeničko-dobojskog kantona Mirko Trifunović, Ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a Zlatko Hadžiomerović te mnogi drugi uvaženi gosti, predstavnici vladinih institucija i nevladinih organizacija.
Treći dan konferencije, učesnici su organizovali uličnu akciju “I dalje želimo znati” ispred BBI centra, u kojoj je učestvovao Ministar obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo Damir Marjanović, odgovarajući na 13 univerzalnih pitanja vezanih za povredu prava srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini.

Program razvoja mreža savjeta/vijeća učenika u BiH, koji realizuje ACED u partnersvu sa OKC-om, finansijski je podržan od strane Evropske unije,  i NED (National endowment for democracy).

 

Share