VII Konferencija mRESURS-a u Bardači

VII Konferencija Mreže savjeta učenika srednjih škola Republike Srpske–mRESURS, održana je u periodu od 6. do 8. novembra 2013. godine u sportsko-rekreacionom centru “Bardača” pod pokroviteljstvom Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske. Na konferenciji je učestvovalo 96 učesnika, predsjednika Savjeta učenika srednjih škola iz cijele Republike Srpske te gostiju, kantonalnih predstavnika iz Federacije BiH.

U okviru konferencije prezentovani su postignuti rezultati Savjeta učenika tokom protekle godine, izabrano je novo rukovodstvo mreže te izrađen je plan rada za predstojeću godinu.

Zaključci konferencije prezentovani su 8. novembra 2013. godine na završnoj sjednici konferencije u Narodnoj skupštini Republike Srpske kojoj su prisustvovali: Ministarka za porodicu, omladinu i sport Nada Tešanović, Direktor Republičkog pedagoškog zavoda Predrag Damjanović, Ombudsmen za djecu RS Nada Grahovac, Podpredsjednik Omladinskog savjeta RS Radomir Jerkić te mnogi drugi uvaženi gosti, predstavnici vladinih institucija i nevladinih organizacija.

Program razvoja mreža savjeta/vijeća učenika u BiH, koji realizuje ACED u partnersvu sa OKC-om, finansijski je podržan od strane Evropske unije, i  NED (National endowment for democracy)

 

Share