Studijska posjeta za korisnice FARMA projekata

Studijska posjeta za korisnice projekata “Škola uzgoja ljekovitog i aromatičnog bilja za žene i ruralnih područja BiH” i “Podrška stvaranju ženskog preduzetništva u ruralnim područjima kroz uzgoj i preradu ljekovitog i aromatičnog bilja”, finansiranih od strane USAID/Sida projekta FARMA, održana je 15. avgusta 2014. godine u Srpcu.

Posjeta je obuhvatila obilazak firme Plusbiofarm, te oglednog polja u Srpcu. Manifestaciji je prisustvovalo oko 60 žena iz sljedećih opština: Novi Grad, Bužim, Šipovo, Petrovac – Drinić, Srbac, Prnjavor, Gradiška, Kozarska Dubica i Prijedor.

U prvom dijelu posjete, korisnicama projekta je predstavljena firma Plusbiofarm i njene djelatnosti. Zatim je održano predavanje na temu “Poslovno povezivanje u sektoru ljekovitog bilja”, te predstavljanje postignutih rezultata u ovoj godini. Drugi dio manifestacije održao se na oglednom polju u Srpcu. Sve korisnice su, nakon sagledavanja rezultata postignutih na polju, samoinicijativno izvršile berbu nevena na cjelokupnoj površini. Bitno je naglasiti da je tokom čitave posjete, a naročito tokom berbe nevena vladala pozitivna atmosfera, dodatno podržana pjesmama iz različitih krajeva BiH u izvođenju korisnica.

Share