Trening za predstavnike mreVUK-a Srednjebosanskog kantona

U cilju jačanja liderskih kapaciteta za zastupanje i zagovaranje, u Vitezu je, od 28. do 30. novembra 2014. godine, organizovan trening za predstavnike mreVUK-a Srednjebosanskog kantona. Pored usvajanja novih znanja i sticanja vještina iz oblasti zagovaranja, predstavnici mreVUK-a su, također, analizirali rad Vijeća učenika te rad mreže u proteklom periodu. U okviru treninga, prezentovani su postignuti rezultati Savjeta učenika tokom protekle godine, izabrano je novo rukovodstvo i izrađen je plan aktivnosti za predstojeću 2015. godinu.

Program razvoja mreža savjeta/vijeća učenika u BiH, koji realizuje ACED u partnersvu sa OKC-om, finansijski je podržan od strane Evropske unije, NED-a (National endowment for democracy) i BTD-a (Balkan trust for democracy)

[button id=”” style=”filled” class=”” align=”” link=”http://aced.ba/site/projekti-2/36-201-promovisanje-ucesca-ucenika-u-demokratskim-reformama/” linkTarget=”_self”bgColor=”accent1” hover_color=”accent2” font=”15” icon=”” icon_placement=”left” icon_color=””]Opširnije o projektu [/button]

Share