Održan trening za predstavnike mreVUK-a Unsko-sanskog kantona

Za predstavnike mreVUK-a Unsko-sanskog kantona, u periodu od 4. do 6. februara 2015. godine, u Bihaću, održan je trodnevni trening na kojem su predsjednici srednjih škola jačali svoje kapacitete iz oblasti zastupanja i predstavljanja, umrežavanja i liderstva. Tokom treninga održana je i izborna skupština mreVUK-a na kojoj je izabrano novo rukovodstvo.

U petak 6. februara 2015. godine organizovana je posjeta Mreže vijeća učenika Unsko-sanskog kantona Skupštini Unsko – sanskog kantona kojoj su prisustvovali predstavnici srednjih škola ovog kantona. Cilj posjete je bio upoznavanje sa radom Skupštine te prezentacija ciljeva, aktivnosti i planova Mreže vijeća učenika (mreVUK) Unsko-sanskog kantona.
Nakon prezentacije predstavnici mreVUK-a su mogli da postave pitanja presjedavajućem i članovima Skupštine. Srednjoškolci su postavili niz pitanja koja se odnose na mogućnost uključivanja učenika u procese donošenja odluka, pravima i obavezama srednjoškolaca, obrazovne politike, realizacije nastavnih planova i programa, edukacije nastavnika i učeničkog standarda kao i mogućnostima unapređenja sistema srednjoškolskog obrazovanja.Program razvoja mreža savjeta/vijeća učenika u BiH, koji realizuje ACED u partnersvu sa OKC-om, finansijski je podržan od strane Evropske unije, NED-a (National endowment for democracy) i BTD-a (Balkan trust for democracy)

Share