Training for the representatives of student council network of Bosnia and HerzegovinaTrening za predstavnike Mreže savjeta/vijeća učenika Bosne i Hercegovine

U periodu od 2. do 6. aprila 2015. godine u Trebinju je održan trening predstavnika Mreže savjeta/vijeća učenika BiH. Na treningu je isplaniran nastavak kampanje,,Želimo znati – Otići ili ostati?

Prvi dio treninga bio je posvećen razradi završne aktivnosti koja je osmišljena tako da skrene pažnju na problem na koji se bazira, a to je ,,odliv mozgova”. Drugi dio treninga se odnosio na unapređenje programa razvoja savjeta/vijeća učenika u BiH.Neke od ideja unapređenja programa jesu edukativni seminari za predstavnike mreža kantona/regija/distrikta na kojima bi predstavnici sticali vještine vezane za liderstvo, timski rad, kao i vještine javnog zagovaranja. Program razvoja mreža savjeta/vijeća učenika u BiH, koji realizuje ACED u partnersvu sa OKC-om, finansijski je podržan od strane Evropske unije, NED-a (National endowment for democracy) i BTD-a (Balkan trust for democracy)

Share