Trening mreže vijeća učenika Zeničko-dobojskog kantona

Trening za predstavnike srednjoškolaca regije Zeničko-dobojskog kantona održan je 13. aprila u prostorijama Mješovite Industrijske škole u Zenici.

Osnovni cilj treniga bila je diskusija te pronalazak adekvatnih  rješenja i strategija  na teme postojećih problema koji pogađaju ovu populaciju. Kako u Mreži savjeta/vijeća učenika biH brinu o svakom pojedincu, njihovoj ličnosti i razvoju punih potencijala i kapaciteta, tako i ovom kantonu nisu izostale radionice motivacije i ličnih vrijednosti.

Srednjoškolci su također ovim putem dogovorili aktivnosti kojima će jačati saobraćajnu kulutru i preventivno djelovanje u sprječavanju saobraćajnih opasnosti. Dogovorene su i realizacije aktivnosti kao što je  „Dan karijera“, gdje će biti organizovani motivacioni govori mladih uspješnih ljudi u lokalnim zajdnicama predstavničkog tijela te aktivnost „Ostavi trag“ prlikom koje će srednjoškolci  u lokalnim sredinama ostaviti vidljiv i opipljiv, a ponajviše koristan trag mreže.

Program razvoja mreža savjeta/vijeća učenika u BiH, koji realizuje ACED u partnerstvu sa OKC-om, finansijski je podržan od EU Komisije i NED (National endownment for democracy).

Share