mreSVUBiH: Utvrđen plan aktivnosti za naredni period

Predsjednici savjeta/vijeća učenika okupili su se proteklog vikenda u Sarajevu kako bi planirali naredne aktivnosti mreSVUBiH-a i zakazali nove treninge za kantone i regije. Trening se održao od 9. do 11. oktobra 2020. godine u prostorijama hotela “Hollywood”.

Treningu su prisustvovali predstavnici Mreža iz kantona i regija, koji obavljaju funkcije predsjednika saveza/vijeća učenika u svojim srednjim školama. Uz srednjoškolce, na treningu je bilo prisutno i nekoliko trenera mreSVUBiH-a. Zajednički je analiziran rad savjeta/vijeća učenika srednjih škola u proteklom periodu, sa posebnim osvrtom na realiziranje online nastave. Srednjoškolci su istakli probleme sa kojima se suočavaju u svom radu, ali i u radu savjeta/vijeća učenika. Analizirana je i dosadašnja kampanja „Želimo znati, kada ćemo prodisati“, a učesnici su diskutovali i na koji način se može poboljšati i unaprijediti rad cjelokupne Mreže. Kroz zanimljive i interaktivne vježbe srednjoškolci su aktivno učestvovali u radu i planiranju već tradicionalnih aktivnosti mreSVUBiH-a, koje nas ubrzo očekuju. Pored toga, predložene su ideje i za nove akcije, koje za cilj imaju privući pažnju srednjoškolske populacije.

Ovaj susret  mreSVUBiH-a je protekao u sjajnoj atmosferi i druženju svih učesnika. Treneri i srednjoškolci su jednoglasni u ocjeni da su dobili veliki motiv za dalji rad, te da će se truditi da Mreža u narednom periodu još bolje funkcioniše.

Trening je realiziran u okviru projekta “Razvojna inicijativa za osnaživanje mladih”- (YEDI).

Share