Prezentacija projekta u organizaciji EU Delegacije u Sarajevu

U prostorijama zgrade Delegacije Evropske unije za BiH u srijedu 21. januara 2015. godine održana je prezentacija projekta pod nazivom “Osiguranje pristupa pravdi za svjedoke/ žrtve kroz jačanje postojećih i uspostavljanje novih mreža podrške svjedocima diljem Bosne i Hercegovine”. Projekat je finansiran od strane Evropske unije, a relizuju ga četiri nevladine organizacije u Bosni i Hercegovini: UG „Vive Žene“ Tuzla; Asocijacija građana „MEDICA“ Zenica; Fondacija „Udružene žene“ Banja Luka; Agencija za suradnju, edukaciju i razvoj „ACED“ Banja Luka.

Massimo Mina, Head of Operations Section III kratko je predstavio projekat i naglasio svoju i podršku EU za realizaciju istog.
Projekat je prezentovala Jasna Zečević, direktorica UG „Vive Žene“ kao nosilac granta, a cilj je bio da se upozna javnost, relevantne vladine i nevladine organizacije o ciljevima, aktivnostima i očekivanim rezultatima projekta.
Pored predstavnika EU Delegacije kao domaćina i organizacija koje će u narednih 36 mjeseci implementirati projekat, prisutni su bili i Ombudsmen BiH, kao i voditelji sektora koji se bave ovom temom iz UNWOMEN, UNDP, OSCE, IOM, Tužilaštva BiH, Agencije za ravnopravnost spolova BiH i Goldsmith University of London.
Ovo je ujedno bila i prilika da se podigne svijest i skrene pažnja na pitanja koja se tiču zaštite žrtava/svjedoka i njihovog pristupa pravdi. Planirano je da se ovakve i slične prezentacije pred institucijama koje se bave temom zaštite svjedoka/žrtava održavaju i u narednom periodu.

[button id=”” style=”filled” class=”” align=”” link=”http://aced.ba/site/projekti-2/61-132-osiguranje-pristupa-pravdi-za-svjedokezrtve-kroz-jacanje-postojecih-i-uspostavljanje-novih-mreza-podrske-svjedocima-u-bosni-i-hercegovine/” linkTarget=”_self”bgColor=”accent1” hover_color=”accent2” font=”15” icon=”” icon_placement=”left” icon_color=””]Opširnije o projektu [/button]

Share