U Trebinju potpisan Protokol o saradnji institucija i NVO u pružanju podrške svjedocima/žrtvama

U četvrtak 23. juna, u okviru projekta ,,Osiguranje pristupa pravdi svjedocima/žrtvama kroz jačanje postojećih i uspostavljanje novih mreža podrške svjedocima u BiH“, u Trebinju je potpisan ,,Protokol o međusobnoj saradnji institucija i nevladinih organizacija u pružanju podrške žrtvama/svjedocima/kinjama u slučajevima krivičnih djela na području nadležnosti Okružnog suda u Trebinju“. Ovaj projekat finansira Evropska unija, a realizuju Agencija za saradnju, edukaciju i razvoj ACED Banja Luka, Vive Žene – Tuzla, Medica – Zenica i Fondacija Udružene žene – Banja Luka.
Činom potpisivanja i znanično je uspostavljena Mreža podrške žrtvama/svjedocima/kinjama u slučajevima krivičnih djela na području nadležnosti Okružnog suda u Trebinju. Ova mreža je stvorena u cilju pružanja brže i efikasnije multidisciplinarne podrške, i gdje je to izvodljivo, zbrinjavanja žrtava/svjedoka/svjedokinja prije, za vrijeme i nakon suđenja. Uspostavljanjem ove mreže stiču se uslovi za adekvatno i pravovremeno pružanje pomoći svjedocima/žrtvama u predmetima svih krivičnih djela.

Potpisnici ovog protokola su: Okružni sud u Trebinju, Okružno tužilaštvo u Trebinju, centri za socijalni rad – Trebinje, Gacko, Bileća, Foča, Čajniče, Univerzitetska bolnica Foča, Dom zdravlja Foča, UG Oaza Trebinje, UG Stop mobbing Trebinje, UG Nisi sam Trebinje, Udruženje civilnih invalida i žrtava rata Istočne Hercegovine, Opštinska organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Foča.

Share