Treining za predstavnike mreVUK-a održan u Tuzli

Da bosanskohercegovački srednjoškolci nisu pasivni i ne miruju pokazali su i 31.marta. Naime srednjškolci sa područija Tuzlanskog kantona, Brčko distrikta i Posavske županije prisustvovali su treningu Mreže Vijeća učenika Tuzlanskog kantona. Ovaj trening je održan u prostorija Katoličkog školskog centra „Sveti Franjo“ Tuzla.

Na ovom treningu srednjoškolci su imali priliku da kroz interaktivne radionice, kreativno izražavanje, timske vježbe, prije svega jačaju svoje kapacitete, osobine i vještine. Kako su i sami učesnici ovog seminara rekli, učešće im je pomoglo da prošire svoje vidike i oslobode straha od govora pred velikom grupom ljudi. Na ovom treningu je izabrano i novo rukovodstvo Mreže Vijeća učenika Tuzlanskog kantona tako da je Lejla Halilović postala nova-stara presjednica, a njeni zamjenici su Ajna Mulahalilović i Tarik Mustafić, a novi PR Mreže Vijeća učenika Tuzlanskog kantona  je Memišević Amel.

Pored održavanja ovog treninga ovaj dan je bio značajan zbog toga što su se predstavnici Mreže Vijeća učenikaTK-a posjetili skupštinu TK i održali sastanak sa komisijom za obrazovanje. Sastanku je također prisustvovala i predstavnica Ministarstva za obrazovanje i nauku TK.

Program razvoja mreža savjeta/vijeća učenika u BiH, koji realizuje ACED u partnerstvu sa OKC-om, finansijski je podržan od EU Komisije i NED (National endownment for democracy).

Share