Regionalni sastanak mRESURS-a bijeljinske regije

U prostorijama Srednje poljoprivredne i medicinske škole Bijeljina 30.03.2017. godine održan je sastanak bijeljinske regije Mreže savjeta učenika Republike Srpske.
Na sastanku su srednjoškolci diskutovali o aktuelnim problemima, definisali smjernice narednog rada kao i dogovorili aktivnosti koje slijede u narednom periodu.

Predsjednik prelaznog rukovodstva bijeljinske regije Ivan Manojlović objasnio je šta je mRESURS i koji je cilj mreže, kao i aktivnosti koje slijede u okviru mRESURSA i bijeljinske regije:

” mRESURS vidim kao najbolju srednjoškolsku organizaciju koja se bori za poboljšanje statusa srednjoškolaca i rješavanje njihovih problema. Ono što je najbolje od svega mRESURS i mreSVUBIH žele da država shvati srednjoškolce kao resurs koji treba iskoristiti, a ne kao problem koji treba rješavati.

“Srednjoškolski indeks je najveća akcija naše regije u ovoj školskoj godini. Njen cilj je da omogući lakše i jeftinije putovanje učenika.”

Program razvoja mreža savjeta/vijeća učenika u BiH, koji realizuje ACED u partnerstvu sa OKC-om, finansijski je podržan od EU Komisije i NED (National endownment for democracy).

Share