Trening za predstavnike mRESURS-a

Trening za  predstavnike mreže savjeta učenika Republike Srpske (mRESURS) održan je na Mrakovici (Kozara) od 4. do 6. oktobra 2018. godine. Sastanku su prisustvovali predstavnici svih pet regija mRESURS-a te predstavnici četiri kantonalne mreže (mreVUK) Federacije BiH. Trodnevni trening oranizovan je sa ciljem analiziranja potreba populacije srednjoškolaca u Republici Srpskoj, analize rada savjeta učenika u srednjim školama RS te definisanja strateških ciljeva mreže tokom školske 2018/19. godine. Na treningu su održani izbori za rukovodstvo mreže i procesom konsenzusa izabrani su predsjednik i potpredsjednik mRESURS-a.

Značajan dio treninga posvećen je definisanju oblasti koje će biti predmet ovogodišnjeg istraživanja potreba srednjoškolaca u Republici Srpskoj. Predstavnici srednjoškolaca kreirali su nacrt anketnog upitnika koji će biti dostavljen na komentare predstavnicima srednjoškolaca.

U nastavku treninga kreiran je i godišnji plan rada mRESURS-a  koji pored tradicionalnih aktivnosti provodi mRESURS, ove godine uključuje i značajan broj onih koji se odnose na unapređenje statusa srednjoškolske populacije u Republici Srpskoj.

Aktivnost je održana u okviru YEDI projekta (Youth Empowerment and Development Initiative/ Razvojna inicijativa za osnaživanje mladih), koji u partnerstvu sa Mrežom savjeta/vijeća učenika Bosne i Hercegovine (mreSVUBIH)  provodi Agencija za saradnju, edukaciju i razvoj (ACED) uz podršku Evropske unije.

Share