Trenerski kamp za polaznike mreSVUBIH Akademije

Polaznici mreSVUBIH Akademije prisustvovali su edukativnom kampu, koji je organizovan u okviru projekta YEDI (Youth Empowerment and Development Initative/ Razvojna inicijativa za osnaživanje mladih), koji u partnerstvu sa Mrežom savjeta/vijeća učenika Bosne i Hercegovine provodi ACED- Agencija za saradnju, edukaciju i razvoj, uz podršku Evropske unije.

Mladi iz čitave Bosne i Hercegovine imali su priliku aktivno učestvovati na kampu održanom u Trebinju od 24. jula do 1. augusta 2019. godine.
Kroz interaktivne radionice i predavanja obrađivane su teme aktivizma, volonterizma i timskog rada kao i načina i procesa donošenja odluka.

Svi učesnici kampa imali su priliku proći obuku za vođenje radionica i treninga, te na kraju kampa održati prve samostalne radionice. U sklopu kampa obavljena je volonterska akcija postavljanja putokaza u svrhu lakšeg pronalaska Izviđačkog doma Tuli, gdje je kamp održan.

Izviđački dom Tuli ima ogroman turistički potencijal i ovim putem smo htjeli pomoći lokalnoj zajednici i stanovništvu okolnih sela kako bi potencijalni posjetioci lakše pronašli put.

Kao značajan dio kampa ističe se i posjeta okolnim selima i upoznavanje s lokalnim stanovništvom. Imali smo priliku razgovarati o životu u Trebinju i na selu, njihovim svakodnevnim aktivnostima kao i određenim istorijskim znamenitostima i pričama koje se vežu za ovo područje Bosne i Hercegovine.

Share